Només dues platges de Dublin obtenen bandera blava

Només dues platges de Dublin obtenen bandera blava La platja i els antics banys de Sandymount amb la marea baixa, Dublin 4 / Foto: Liffey

El fet de ser una gran àrea urbana amb més d’un milió d’habitants té els seus avantatges i els seus inconvenients i entre aquests darrers hi ha la contaminació que, segons tots els indicadors, afecta la costa dublinesa. En aquest sentit, només dues platges del comtat han obtingut la bandera blava, el mateix nombre que l’any passat, és a dir, que la situació es manté estable... dins de la contaminada gravetat.

Les dues platges que han rebut premi han estat la de Portmarnock (al nord) i la de Seapoint (al sud), que de fet, han estat les úniques de Dublin que van sol·licitar-ho; la resta, molt probablement recordant l’experiència d’anys anteriors, ho van veure molt negre, literalment, i van decidir de deixar-ho córrer i no presentar la sol·licitud perquè la qualitat de l’aigua ha de ser excel·lent, una característica una mica difícil d’aconseguir en una zona on hi ha la desembocadura d’un riu com el Liffey, que sol baixar força brut, o un port, que és el que té més activitat de tot Irlanda.

En principi, podria semblar que la cosa hauria de millorar amb el temps, sobretot gràcies a la conscienciació mediambiental creixent, però no, la situació s’ha estancat després d’empitjorar ara fa uns anys, quan bona part de les platges de Dublin lluïen la bandera blava. De tota manera, el projecte de drenatge del Gran Dublin endegat per Irish Water hauria de millorar la situació en els anys vinents, a banda de les iniciatives ciutadanes d’organitzar neteges col·lectives conegudes com a Beach Clean-ups.

Les banderes blaves les atorga An Taisce, una entitat que es dedica a protegir el patrimoni arquitectònic i natural d’Irlanda, que es basa en els criteris europeus amb relació a la qualitat de l’aigua, informació disponible, seguretat i gestió de la platja. Enguany s’ha atorgat la bandera blava a vuitanta platges i vuit ports, essent Kerry el comtat amb més banderes, tretze en total, seguit de Donegal amb onze, tot i que en aquest comtat, Bundoran, amb una platja molt coneguda, ha perdut la que tenia.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt