L’augment del nivell de la mar amenaça el DART

L’augment del nivell de la mar amenaça el DART Estació del DART a Booterstown, sud de Dublin / Foto: Liffey

El tren de rodalia, el DART, segueix en gran part del seu recorregut la forma circular de la badia de Dublin, en alguns trams -els més propers al centre- passa una mica allunyat de la costa però en d’altres la via està situada a tocar de l’aigua, a l’estil de la línia del Maresme. Fins i tot, en alguna ocasió, quan hi ha una combinació explosiva de marea molt alta i mar grossa, s’ha de suspendre el servei a fi d’evitar problemes o per afectació a la catenària.

I ara, cada una de les quatre administracions locals del comtat de Dublin ha preparat un Pla d’Acció Contra el Canvi Climàtic en què es descriuen les mesures que s’haurien d’implementar a fi de gestionar i d’adaptar-se als efectes del fenomen, essent un dels més evidents l’augment del nivell de la mar que, segons alguns científics, va més de pressa del que s’havia previst fins ara.

Així doncs, tant el Dublin County Council com el Dún Laoghaire Rathdown County Council, que són els que tenen els trams més a prop de l’aigua, han inclòs al seu pla el risc d’inundacions infraestructures com la línia de tren, carreteres litorals i edificis situats a la costa. Un altre problema, que darrerament s’ha evidenciat molt sovint a Ringsend (Dublin 4), és que les depuradores no tenen prou capacitat per a tractar l’aigua de la pluja torrencial.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt