La reeixida Leap Card podria jubilar-se l’any 2027

La reeixida Leap Card podria jubilar-se l’any 2027 Passant la Leap Card pel validador / Foto: Liffey

Es va fer esperar durant molt de temps -va arribar amb deu anys de retard- i el cost de desenvolupar-la va enfilar-se fins a més de 55 milions d’euros -26 milions més d’allò que s’havia pressupostat inicialment- però d’ençà del seu llançament, el 12 de desembre del 2011, la Leap Card ha estat una història molt reeixida.

Una de les millores més visibles és que va acabar amb un ampli ventall de passis diferents segons el mitjà de transport i període de validesa: tren, tramvia, autobús urbà i interurbà i un dia, una setmana, un mes i un any, respectivament. I també va acabar amb els pagaments en monedes i la tira de paper amb el canvi que només es podia cobrar a l’oficina central de Dublin Bus a O’Connell Street (Dublin 1). Amb tot, encara hi ha un 20% de passatgers que paga en metàl·lic, una pràctica que genera retards perquè requereix la participació del conductor.

De tota manera, tot té un final i sembla que el de la Leap Card, amb el seu color verd cridaner que tots els commuters tenen a mà per a fer el tag on i el tag off, serà al voltant del 2027. Això és el que ha anunciat la National Transport Authority (NTA) que, veient el pa que es dóna en altres ciutats, vol posar-se al dia amb les noves tecnologies de pagament, sobretot les que es fan mitjançant el telèfon mòbil.

En aquest sentit, els passatgers del futur podran pagar amb mòbil, targetes bancàries o carnets que identifiquin l’usuari, com ja passa a ciutats com Londres. Un altre dels objectius del canvi és de reduir al mínim la interacció entre passatger i conductor i és que ara, qui pagui per trajecte, és a dir, que no tingui un passi que permeti de fer tots els trajectes que es vulguin en un període de temps concret, ha de dir-li al conductor el seu destí i el conductor pitja el botó corresponent a la tarifa aplicable en funció de la distància.  

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt