El Cens 2021 canviarà el paper per la tecnologia digital

El Cens 2021 canviarà el paper per la tecnologia digital Qüestions del Cens 2016 / Foto: Liffey

Cada cinc anys -tot i que al llarg de la història la periodicitat no sempre ha estat quinquennal-, l’Oficina Central d’Estadística (CSO) organitza un cens, un exercici que consisteix a comptar tota la gent que hi ha a la República, inclosos turistes o visitants temporals, en un moment concret; el darrer cens, el del 2016, va ser la nit del diumenge 24 d’abril i per al vinent, l’any 2021, serà la nit del diumenge 18 d’abril.

El cens -o Census- té un procediment molt basat en el paper, amb formularis que, mitjançant un ampli ventall de qüestions de temàtica diversa que van evolucionant al llarg dels anys, intenten de produir una radiografia de la societat irlandesa; la informació obtinguda és emprada pel govern a l’hora de dissenyar tota mena de polítiques socials i d’infraestructures de la Irlanda del futur en funció de les necessitats de la població reflectides a les respostes.

Els formularis els recullen els responsables de zona -oficialment anomenats enumerators-, que els repassen amb els qui l’han emplenat a fi de comprovar que s’ha completat correctament. Aquests enumerators, que essent al voltant de 5.000 es reparteixen el territori a entre 300 i 600 habitatges per barba, van perseguint els veïns durant unes quantes setmanes, fins que arrepleguen tots els formularis que tenen assignats.

Amb tot, adaptant-se a les noves tecnologies, la CSO té la intenció de digitalitzar bona part del procés i per al Census 2021 ha publicat un concurs públic per a proveir-se de 5.800 telèfons mòbils per als enumerators, routers, targetes SIM, cobertura per a mòbil i altres ginys tecnològics que haurien de fer oblidar les piles de paper creades per centenars de milers de formularis. Les empreses interessades tenen fins al 31 de gener vinent per a presentar les seves ofertes i el cost estimat de tot plegat és d’1,2 milions d’euros.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt