Barbacoes i sessions de golf suspeses per Met Éireann

Barbacoes i sessions de golf suspeses per Met Éireann La seu de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

En un país com Irlanda, amb un temps molt variat i amb canvis sobtats que fan que en un sol dia es pugui gaudir -o patir- de les quatre estacions, no és gens fàcil de fer la previsió meteorològica, sobretot si els ciutadans tenen programades algunes activitats a una hora exacta i el temps no coincideix amb allò que Met Éireann havia anunciat. Així doncs, són força habituals les queixes que els afectats envien al servei meteorològic, en algunes ocasions amb un cert acarnissament per la decepció que suposa no haver pogut fer alguna activitat lúdica a l’aire lliure.

Això resta perfectament il·lustrat a la correspondència entre les víctimes de la predicció imprecisa i Met Éireann, on es pot llegir un ampli ventall de queixes i fins i tot de menysteniment cap a la professió com “tothom amb qui parlo diu el mateix: seria millor llevar-se al matí i mirar per la finestra”. Entre les activitats que es van haver de suspendre per una mala previsió hi ha una sessió de golf que una senyora de Clontarf (Dublin 3) havia organitzat amb les seves amigues o una barbacoa que una iaia d’Athy (Comtat de Kildare) havia organitzat per a la seva néta, a qui, segons la dona, se li va trencar el cor.

Altres queixes estan relacionades amb el vocabulari emprat pels meteoròlegs, com la paraula unsettled (inestable), que un dels denunciants va considerar que era molt abstracta a l’hora de descriure el temps i va aprofitar l’ocasió per a suggerir que es fessin servir expressions com temps plujós, agafeu el paraigua o els vidres de l’autobús s’entelaran.

Una altra persona va criticar el fet que, de fa uns anys, a les tempestes més fortes se les bateja amb un nom de persona. En aquest sentit, el denunciant va adduir que la gent no vol que se l’associï amb una cosa que causa danys, fins i tot morts; a més, es va mostrar molesta perquè la gent poderosa dóna nom a coses com vaixells, edificis, recintes però, per contra, la gent normal només pot donar nom a devastadores tempestes.

Com no podia ser de cap altra manera -i és que aquest és un clàssic que es dóna en qualsevol país-, alguna queixa va fer referència al centralisme dublinès, recordant que no tot havia de ser Dublin i l’est de l’illa per molt que aquesta fos la zona més poblada i que la seu de Met Éireann fos a la capital.

D’altra banda, Met Éireann ha anunciat que en els mesos vinents podria començar a emetre previsions a un mes vista, tota una paradoxa si es té en compte la pluja de queixes que rep. Fins ara, la previsió a més llarg termini ha estat la de deu dies i més enllà, els professionals de Glasnevin Hill (Dublin 9), on hi ha el quarter general de Met Éireann (foto), no es mullen.

Font: Herald

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt