La por al coronavirus fa exhaurir l’estoc de màscares

La por al coronavirus fa exhaurir l’estoc de màscares El coronavirus / Dr. Fred Murphy Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library

Alguns proveïdors de material mèdic han assegurat que han percebut un notori augment de la demanda de màscares quirúrgiques fins al punt que, durant els darrers dies, alguns establiments que en comercialitzen s’han quedat sense estoc. Els que més n’han comprat són els membres de la comunitat xinesa de Dublin, sobretot aquells que han anat al seu país d’origen per a celebrar l’Any Nou Xinès, un esdeveniment que ha estat allargat a fi d’evitar desplaçaments de treballadors i mirar de reduir el risc de contagi.

En aquest sentit, la botiga d’equipament mèdic Murray, situada a Talbot Street (Dublin 1), ha assegurat que ja han exhaurit les màscares després de tota la publicitat que s’ha fet sobre el coronavirus. També la casa Fitzmedical Supplies, al barri de Glasnevin (Dublin 9), ha liquidat l’estoc de màscares, essent la comunitat xinesa de la capital els compradors més nombrosos; de tota manera, esperen una nova remesa per a demà. Per contra, a Medguard Healthcare, al comtat de Meath, han notat un augment de la demanda però encara en tenen.

D’altra banda, l’Equip d’Emergència de Salut Pública Nacional roman en contacte permanent amb l’Organització Mundial de la Salut i amb el Centre Europeu per a la Prevenció de Malalties i decidirà quines són les mesures preventives que s’han de prendre. Aquest equip està format per membres del departament de Salut, del Servei de Salut, el Centre de Vigilància Sanitària i el Centre Nacional de Recerca de Virus.

Pel que fa als casos detectats a Irlanda, per ara no n’hi ha cap però un estudiant xinès que va tornar a Waterford després de passar uns dies al seu país, més concretament a Wuhan, l’epicentre del brot de coronavirus, ha estat aïllat com a mesura preventiva a l’espera de saber si desenvolupa els símptomes de la malaltia, una cosa que no se sabrà fins després de passar catorze dies en quarantena.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt