Mil empleats de Dublin treballaran des de casa, Indeed

Mil empleats de Dublin treballaran des de casa, Indeed Oficines d'Indeed a les Docklands / Foto: Liffey

El coronavirus, originat ara fa unes setmanes a la ciutat xinesa de Wuhan, continua expandint-se sense control també a l’exterior del gegant asiàtic i si bé encara no hi ha hagut cap cas confirmat a Irlanda, sí que hi ha alertes per afectats potencials un ambient d’histèria preventiva, sobretot entre la comunitat xinesa de Dublin que, d’altra banda, ha exhaurit l’estoc de màscares quirúrgiques d’alguns establiments que les comercialitzen.

La primera vegada que es va parlar d’un possible cas de coronavirus a Irlanda va ser a final de gener, quan un estudiant xinès resident a Waterford que havia passat les vacances de Nadal a Wuhan va haver de passar dues setmanes en quarantena aïllat de la resta de la població a fi d’evitar un possible contagi. Tanmateix, va ser una falsa alarma perquè l’estudiant no va desenvolupar el virus. Un altre cas força publicitat va ser el d’un passatger que va arribar des de Moscou, tot i que, després d’estar en observació al dublinès Mater Hospital, tampoc no va desenvolupar el virus.

I ara, la tercera alerta, en aquesta ocasió amb un impacte molt més alt perquè afecta mil persones, que no és que tinguin els símptomes del virus sinó que treballen a l’empresa Indeed, un motor de recerca de feina per internet a escala mundial que, com moltes altres multinacionals de les noves tecnologies, té la seva seu europea a Dublin, per la qual cosa reben visites d’empleats d’oficines amb seu en altres continents. La companyia, fundada a final del 2004 als Estats Units, té una plantilla global d’uns 9.000 treballadors.

Amb tot, els mil treballadors de les oficines de la capital irlandesa, una a Grand Canal Dock (foto) i l’altra a Saint Stephen’s Green, han rebut un missatge electrònic demanant-los que treballin des de casa fins, pel cap baix, el disset de febrer. L’origen de tot plegat és la visita d’un empleat de l’oficina de Singapur, amb familiars que van anar a veure un parent ingressat en un hospital del petit estat del sud-est asiàtic i que tenia el coronavirus. Dies més tard, els familiars van contraure una pneumònia i per ara no se sap si també el coronavirus, una informació que s’hauria de saber en menys de 48 hores.

ACTUALITZACIÓ: Indeed ha informat els seus empleats que els familiars del col·lega de Singapur no tenen el coronavirus, per la qual cosa podran tornar a treballar a l’oficina a partir de demà 12 de febrer.

Torna a dalt