Per Sant Valentí, carabassa de Protecció de Dades a FB

Per Sant Valentí, carabassa de Protecció de Dades a FB Unes bones carabasses per a Facebook / Foto: Liffey

Avui era el dia en què, en principi, Facebook volia endegar un nou servei de cites, anomenat Facebook Dating, just abans de Sant Valentí i permetent així que els usuaris ja poguessin començar a avançar feina per a aquest dia tan assenyalat en què bona part dels romàntics del món celebren el seu amor etern que, malauradament, dura fins que s’acaba. En aquest sentit, el Facebook Dating permet lligar de manera secreta fora del cercle d’amics i familiars del perfil d’aquesta plataforma.

De tota manera, com a tristos i grisos funcionaris públics, els de l’Agència Irlandesa de Protecció de Dades no estan per a gaires romanticismes i han donat carabassa a la nova aplicació, obligant la icònica xarxa social a posposar la seva entrada en funcionament, molt probablement enfonsant en la misèria absoluta alguns usuaris que preveien que això seria un autèntic festival de l’amor. 

Els esdeveniments han anat molt de pressa: el 3 de febrer Facebook va contactar Protecció de Dades sobre la nova aplicació, però l’agència no en sabia res, per la qual cosa, una setmana després van fer una visita a les oficines de Facebook a Dublin i van recollir documentació, que era molt limitada. Ara, a fi d’evitar problemes, Facebook ha decidit de posposar l’entrada en servei de l’aplicació fins a aclarir diversos assumptes relacionats amb la legislació de protecció de dades, tot i que asseguren que han treballat minuciosament a fi de complir amb la legislació vigent.

D’altra banda, l’aplicació ja funciona als Estats Units d’ençà del mes de setembre però els usuaris europeus estan a mercè de Protecció de Dades d’Irlanda atès que Facebook, igual que moltes altres icones de les noves tecnologies com Google, LinkedIn o Twitter, té la seva seu europea a Dublin i això implica que és Irlanda qui ha de vetllar per l’estricte compliment de la llei en aquest camp, un fet que fa anar de bòlit l’Office of Data Protection Commissioner.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt