La flota municipal de Cork es passa a l’energia verda

La flota municipal de Cork es passa a l’energia verda Flota de cotxes elèctrics carregant la bateria / Foto: Liffey

Ja fa anys que el govern mira de convèncer els automobilistes de comprar un cotxe que funcioni amb energia verda, però fins no fa gaire, les diverses agències, empreses i ens locals de l’administració pública, amb les seves flotes de centenars de cotxes de benzina i dièsel, que contaminen alegrement l’aire irlandès, no ha estat gaire bon exemple; tanmateix, la situació ha començat a millorar i cada vegada són més els que renoven la flota comprant vehicles d’energia renovable.

En aquest sentit, el darrer exemple ha estat el Cork City Council, que ha reemplaçat un quart de la seva flota de cotxes i furgonetes de benzina i dièsel per una d’emissió zero, creant així la flota verda -per ara- més nombrosa de totes les administracions locals de la República, amb 76 vehicles elèctrics dels models Renault Kangoo, Nissan Leaf i Hyundai Kona. A banda de deixar la ciutat amb un aire més met, el canvi també suposarà un estalvi de 700.000 euros durant els cinc anys vinents.

Òbviament, com tota novetat tecnològica, alguns dels usuaris no n’estaven gaire segurs, però després de dues setmanes de prova, els temors s’han esvaït. És el cas de Graeme Bowen, de la divisió de Manteniment de Carreteres, que en un primer moment pensava que haurien d’endollar el cotxe a cada cinc minuts però que ara vist que amb una o dues vegades a la setmana ja n’hi ha prou. De fet, Bowen està tan satisfet amb la nova joguina que si s’hagués de comprar un cotxe per a ell, seria elèctric.

D’altra banda, el procés de substitució de la flota per part de l’ajuntament de Cork ha estat força ràpid puix que els vehicles que tenia abans eren en règim de leasing. A més, a fi d’encoratjar els automobilistes corkians a fer el canvi, durant els darrers mesos ha instal·lat més de trenta nous punts de càrrega repartits arreu de la ciutat. Amb tot, encara resten uns quants vehicles pesants a la flota municipal, sobretot camions.

Font: RTÉ

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt