Un milió de descàrregues del Covid Tracker en 48 hores

Un milió de descàrregues del Covid Tracker en 48 hores L'aplicació Covid Tracker del Servei de Salut / Foto: covidtracker.ie

Dimarts al matí es va fer el llançament de la llargament esperada aplicació Covid-19, que permet de saber si s’ha estat a prop d’algú amb coronavirus, i segons les dades facilitades per Paul Reid, cap del Servei de Salut, l’inici ha estat molt reeixit; en aquest sentit, l’aplicació Covid Tracker (Rastrejador de Covid), disponible per a iOS i Android, ha estat descarregada més d’un milió de vegades durant les primeres 48 hores, convertint-la en una de les aplicacions per a mòbils més populars de tot el món.

Així doncs, sembla que molts ciutadans, posant la salut col·lectiva per davant de tot, han deixat de banda les reticències derivades a possibles problemes de privacitat després que els responsables de l’aplicació asseguressin que tenia el vistiplau de l’Agència de Protecció de Dades. De tota manera, per a ser efectiva, es calcula que l’aplicació hauria de ser instal·lada a un 60% dels 3,6 milions de telèfons mòbils que hi ha a la República, per la qual cosa encara hi hauria d’haver una mica més d’un milió de descàrregues addicionals.

L’aplicació funciona amb el sistema Bluetooth i a banda de controlar a prop de qui s’ha estat, també demana, tot i que aquesta informació és voluntària, dades com número de telèfon, franja d’edat i lloc de residència. En cas d’haver estat durant més de quinze minuts a prop d’algú a qui s’hagi diagnosticat la Covid-19, el sistema envia un missatge d’alerta i s’endega un protocol que informa els afectats sobre quins són els següents passos a seguir.

La Covid Tracker permet a l’usuari d’informar diàriament sobre el seu estat de salut i en cas que no es trobi bé, fa unes preguntes addicionals per tal de mirar si es pot tractar de la Covid-19. Les preguntes varien segons l’edat i depenent de com siguin les respostes s'ofereixen uns consells determinats. L’aplicació guarda les dades sobre l’estat de salut de l’usuari dels darrers vint-i-vuit dies i així, en cas de fer positiu per Covid-19, els metges poden analitzar quina ha estat l’evolució. 

 

Torna a dalt