Sam i Prince, història d'amor de les guineus del Trinity

Sam i Prince, història d'amor de les guineus del Trinity Façana del Trinity a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Durant la primavera de l’any passat, unes setmanes després de l’inici del primer confinament, al centre de Dublin es van començar a veure animals que no són gaire habituals en zones urbanes i és que l’aturada de l’activitat comercial i la disminució del trànsit va fer que algunes guineus fossin vistes per carrers tan cèntrics com Grafton, on en temps no pandèmics seria força difícil que qualsevol animal salvatge s’atrevís a passejar-hi.

I entre els usuaris de la via pública al centre de la capital irlandesa hi ha la Sam, una guineu amb base d’operacions al Trinity College que durant el darrer any ha estat vista molt sovint per la rodalia d’aquesta universitat, sobretot a la banda nord i fins a Saint Stephen’s Green.

Al principi, amb tots els pubs i restaurants de la zona tancats, la Sam va passar-ho força malament perquè no hi havia les habituals bosses d’escombraries amb restes de menjar, a banda de desenvolupar sarna, però alguns professors de veterinària del Trinity li van posar menjar amb antibiòtics i la guineu es va recuperar.

De fet, no només es va recuperar sinó que també va començar a festejar amb una guineu mascle, a qui s’ha batejat com a Prince, i... sembla que la relació, seguida molt de prop per alguns treballadors del Trinity, ha estat molt fructífera perquè dimarts es va veure la Sam amb cinc cadells en una zona una mica amagada del campus. Com sol passar en aquests casos, s’ha demanat als estudiants de respectar la privacitat de la família.

 

Torna a dalt