Nou impuls al vehicle elèctric amb els supercarregadors

Nou impuls al vehicle elèctric amb els supercarregadors El ministre Eamon Ryan recarregant la bateria / Foto: ESB

Mentre continua augmentant el nombre d’automobilistes irlandesos conscienciats amb el medi ambient que decideixen de passar-se al cotxe elèctric, ESB no només va ampliant el parc de carregadors repartits arreu de la xarxa viària sinó que, en el marc del Projecte d’Acció Climàtica -que té un pressupost de vint milions d’euros-, ja ha començat a instal·lar carregadors d’alta potència que resolen la segona màxima preocupació dels qui van amunt i avall amb un e-car: haver de passar molt de temps carregant la bateria; la primera, òbviament, és quedar-se sense bateria, sobretot si hom és al mig del no-res.

En aquest sentit, ahir, ESB va inaugurar un hub per a vehicles elèctrics que compta amb un carregador ràpid, de 50kW, i tres d’alta potència, de 350kW, amb un total de vuit endolls. En el segon cas, els 350kW permeten de carregar en només sis minuts bateria suficient per a recórrer 100 km. El hub és a l’àrea de servei situada a la sortida 14 de l’M7, a Monasterevin (Comtat de Kildare), a uns 50 km a l’oest de Dublin, en una ruta molt transitada puix que és la via que enllaça la capital amb Cork i Limerick.

Per ara ESB ja ha construït sis hubs amb supercarregadors de tres endolls i té la intenció de crear-ne cinquanta més; durant els darrers mesos també ha reemplaçat 590 punts de recàrrega antics, amb una tecnologia ja gairebé obsoleta, que obligaven a deixar el cotxe endollat al carrer unes quantes hores, i alhora n’ha reconvertit trenta-un, que ara permetran de fer la recàrrega molt més de pressa.

Per la seva banda, Eamon Ryan, líder dels Verds i ministre de Transport, va afirmar que tenir disponible una xarxa de punts de recàrrega de darrera generació és clau per als qui han de recórrer llargues distàncies i que el govern continuarà invertint-hi, aprofitant l’ocasió per a encoratjar els automobilistes a passar-se al cotxe elèctric a fi de reduir els costos de carburant així com l’emissió de gasos al medi ambient.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt