A la Irlanda rural els hubs digitals surten com bolets

A la Irlanda rural els hubs digitals surten com bolets La ministra Humpreys, a Carlow / Dept of Rural and Community Development

Un cop es va comprovar que moltes feines es podien dur a terme de manera remota des del menjador de casa, el govern va crear el Connected Hubs Fund, un fons amb un pressupost de 8,8 milions d’euros que té l’objectiu de revitalitzar la Irlanda rural amb la implementació de hubs digitals, uns centres amb mobiliari d’oficina i tota mena de tecnologia, sobretot una potent connexió a l’internet de banda ampla, és a dir, allò que fins ara no hi havia en bona part del territori fora de les àrees més urbanes i que havia condemnat molts llocs al despoblament arran de la manca d’oportunitats.

Per ara, ja han obert cent disset hubs, però es preveu que en els mesos vinents surtin com bolets i s’arribi als tres-cents vuitanta. En aquest sentit, Heather Humphreys, ministra d’Afers Rurals, ha afirmat que aquesta inversió oferirà l’opció de viure i treballar a la seva comunitat a moltes famílies que, altrament, haurien d’anar a un altre lloc. A més, el fet que la gent no s’hagi de desplaçar implica una reducció en l’emissió de gasos hivernacle, a banda de tenir un efecte multiplicador per a l’economia local atès que hi ha més gent fent-hi despesa.

Els diners del fons s’han repartit per tot el territori, però evidentment, els comtats més extensos i rurals són els que s’han endut la part més grossa del pastís: 750.000 euros per a Kerry, mig milió per a Donegal i més de 400.000 euros per a Cork, Limerick i Tipperary. Amb tot, Dublin també se n’ha beneficiat, amb 565.000 euros destinats a hubs digitals situats als barris de The Liberties, Tyrrelstown i Terenure.

Una altra cosa positiva d’aquesta iniciativa de reequilibri territorial és que alguns dels hubs ocupen locals que havien estat punts de referència a les poblacions en qüestió, com antigues botigues, escoles, oficines de correus, comissaries, estacions de tren, bancs o pubs, i que quan van tancar, van deixar ferida de mort la comunitat local.

Trobareu més informació a connectedhubs.ie

Font: Irish Independent

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt