Tres tones i mitja de brossa en platges, canals, rius i llacs

Tres tones i mitja de brossa en platges, canals, rius i llacs Part dels residus recollits dissabte / Foto: flossieandthebeachcleaners via Twitter

En qualsevol report mediambiental dut a terme per la Unió Europea, Irlanda no queda mai gaire ben parada, sobretot quan es tracta d’analitzar l’estat de medis aquàtics com platges, canals, rius i llacs. I el Big Weigh In -el Gran Pesatge-, la iniciativa que va tenir lloc aquest dissabte passat i que va consistir a recollir i pesar tot allò que els participants trobessin en només dues hores, de tres a cinc, així ho confirma: tres tones i mitja de brossa de tota mena.  

El Big Weigh In l’organitza Flossie and the Beach Cleaners, una ONG sorgida a partir d’un grup de voluntaris que l’any 2017 va començar a netejar les platges del sud de Dublin i que era liderat per Flossie Donnelly, que d’aquí ve el nom de l’entitat. Donnelly és una estudiant de només catorze anys ja molt conscienciada amb els problemes del medi ambient, una preocupació que va sorgir quan la seva mare li ensenyava documentaris sobre la vida marina arreu del món i ella només hi veia contaminació.

I tot comentant l’acció de dissabte, la mare, Harriet Donnelly, ha explicat que durant la pandèmia ha augmentat molt el volum de residus que es poden trobar al medi aquàtic, sobretot màscares d’un sol ús, ampolles i envasos per a gel de mans, que molt sovint causen danys irreparables a la fauna aquàtica. D’altra banda, Donnelly (mare) també ha explicat que aquesta era la primera vegada que es duia a terme una iniciativa d’aquestes característiques, és a dir, de tenir grups repartits a diversos llocs, a les cinc pesar la brossa i sumar-ho tot. A més, assegura que a partir d’ara ho faran una vegada a l’any.

L’organització del Big Weigh In de dissabte va requerir sis setmanes de preparació, durant les quals es van cercar grups de voluntaris, es van identificar llocs on hi havia feina i es van encarregar els Flossie Packs, que contenien tot el material per a recollir i pesar la brossa, com bosses, guants, barrets i balances.

Font: Irish Independent

 

Torna a dalt