Una escola de Kerry bloca tots els mòbils de les aules

Una escola de Kerry bloca tots els mòbils de les aules El dispositiu de blocatge de mòbils / Foto: Yondr

Avui en dia tothom té un mòbil i els escolars no en són cap excepció, fet que suposa que durant els darrers anys molts mestres hagin hagut de batallar incansablement contra l’ús del telèfon a classe, que amb totes les aplicacions disponibles, sobretot les xarxes socials, és una font de distracció que repercuteix molt negativament en el rendiment dels estudiants. A més, el mal ús que se’n fa, amb fotos i vídeos inapropiats publicats a llocs com Instagram o TikTok, també pot crear problemes de privacitat.

De tota manera, això podria canviar en el futur si s’estén la pràctica implementada a la Pobalscoil Chorca Dhuibhne, una escola pública del comtat de Kerry que ha trobat la solució al problema mitjançant el sistema dissenyat per Yondr, una empresa fundada a San Francisco (Califòrnia, els Estats Units) l’any 2014, i que ha esdevingut molt popular a l’hora de prevenir l’ús del mòbil en festes de l’alta societat o en concerts.

En aquest sentit, quan els escolars arriben al centre, han de ficar el mòbil dins d’una funda que resta tancada magnèticament i que només es pot desblocar amb un dispositiu semblant al que tenen les botigues de roba per a treure el tag antirobatori. Evidentment, el dispositiu està controlat pels mestres, per la qual cosa, hom pot dur el mòbil a classe, però no el pot fer servir, havent d’esperar fins a l’hora de dinar, que és quan se’n permet l’ús.

Segons Éamonn Fitzmaurice, director de l’escola, va assabentar-se d’aquest sistema a la ràdio, quan va sentir que s’havia posat a la disposició dels qui van anar a un concert de Madonna, tot i que no era obligatori, però sí molt recomanable si es volia gaudir de l’espectacle de la reina del pop sense estar pendent del mòbil.

Fitzmaurice explica que en un primer moment la idea va ser rebuda amb escepticisme i titllada de draconiana, però sembla que, després d’una adaptació que per a molts ha estat força difícil, ara tothom n’està satisfet. Per la seva banda, Tomás Ó Beaglaoich, mestre de matemàtiques, assegura que el sistema ha millorat l’experiència lectiva dels escolars.

Font: RTÉ (Seán Mac an tSíthigh)

 

Torna a dalt