El dipòsit d’Stillorgan millora l’aigua de 200.000 persones

El dipòsit d’Stillorgan millora l’aigua de 200.000 persones Inauguració del dipòsit d'Stillorgan / Foto: Darragh O'Brien via Twitter

Darragh O’Brien, ministre d'Habitatge, Govern Local i Patrimoni, va inaugurar ahir el flamant nou dipòsit d’aigua cobert a Stillorgan, que suposarà una millora en la qualitat de l’aigua proveïda a més de 200.000 dublinesos del sud de la ciutat i és que aquesta infraestructura de darrera generació, que té una capacitat d’emmagatzematge de més de cent seixanta milions de litres d'aigua potable tractada, és a dir, l'equivalent a seixanta piscines olímpiques, substitueix els tres antics dipòsits a l’aire lliure que ja no eren aptes per al seu ús, puix que estaven al descobert i presentaven un risc de contaminació per aus, animals o activitats humanes.

Aquest projecte suposa una inversió de més de cinquanta milions d'euros per part d'Irish Water, que aportarà grans beneficis en termes de seguretat de proveïment i resiliència. La cobertura del dipòsit d’Stillorgan és la darrera d'una sèrie d'actualitzacions importants en la distribució d'aigua a l'àrea del Gran Dublin dissenyades per a garantir el futur del subministrament i copsar l'augment de la demanda, el creixement de la població i els reptes que probablement presentarà el canvi climàtic.

Durant el seu parlament, O’Brien va explicar que des d'aquell lloc s'havia proveït d’aigua a diverses generacions de dublinesos de feia més de cent cinquanta anys. En aquest sentit, la construcció del sistema Vartry, del qual formaven part els dipòsits originals d’Stillorgan, no només va ser una gran proesa d'enginyeria per la seva època, sinó que també va representar un pla visionari per dur aigua potable neta i segura a la gent de Dublin.

El ministre va afirmar que el desenvolupament d'aquest nou dipòsit era una continuació d'aquella visió i compromís per a garantir les necessitats d'aigua de la capital irlandesa i de la seva gent, una cosa fonamental, no només per la salut i el benestar de la població, sinó també per al desenvolupament de la ciutat, que permet al govern de complir els seus compromisos d'Habitatge per a Tothom, creant més activitat econòmica i atraient més inversió. O’Brien va acabar felicitant Irish Water -l'empresa pública de gestó d'aigua- i tots els seus socis per haver fet realitat aquest projecte emblemàtic.

 

Torna a dalt