Dublin podria acabar convertint-se en Venècia

Dublin podria acabar convertint-se en Venècia Vista de Sandymount (Dublin 4), al fons, des dels Shelly Banks amb la marea a mitja pujada / Foto: Liffey

Un estudi de la National University of Ireland a Galway (NUIG) ha revelat que el nivell del mar d’Irlanda (situat entre Irlanda i el Regne Unit) haurà pujat 47 centímetres a final de segle i que moltes zones urbanes de les costes, com Dublin, seran molt més vulnerables als embats de les tempestes. Una altra conclusió a la que arriba l’estudi és que la temperatura de l’aigua en superfície augmentarà 1.9 graus, fet que podria alterar els corrents marins i l'ecosistema.  

Aquests dos elements fan preveure un augment de les inundacions que actualment només es produeixen molt puntualment, com a Cork l’any 2009, quan coincideix una situació de mal temps i marea molt alta. A Dublin la zona més afectada seria la meitat sud de la badia homònima, més concretament els barris de Ringsend i Sandymount (Dublin 4), que de tant en tant ja pateixen per la pujada de la marea.

Però amb 47 centímetres de més el problema es podria estendre cap al centre de Dublin puix que és totalment pla, fet que es pot comprovar veient el nivell variable del riu Liffey segons la marea, que quan està alta arriba fins més enllà de Heuston Station (Dublin 8), és a dir, uns quants quilòmetres terra endins. Nogensmenys, quan hi ha marea alta encara queda prou marge perquè el riu no es desbordi.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt