Agricultura controla el treball dels pagesos via satèl·lit

Agricultura controla el treball dels pagesos via satèl·lit Irlanda vista des del satèl·lit Meteosat / Foto: Met Éireann

A fi de pagar ajudes únicament a qui li correspongui, el departament d’Agricultura fa fins a 6.000 fotos per satèl·lit a l’any per controlar que els pagesos treballen la terra. El que es verifica és el nivell de vegetació tot i que, segons fonts del departament, per no rebre l’ajuda s’ha de veure clarament que la terra no es treballa. Els prats d’herba verda per on pasturen vaques i ovelles compten com a bons.

En cas que un pagès cregui que la decisió d’Agricultura és errònia hi ha un sistema per a apel·lar i tenint en compte que aquest ha estat un any més plujós del que sol ser habitual i la vegetació ha crescut més del compte, el nombre d’apel·lacions ha augmentat.

Per la seva banda el conseller al Kerry County Council, Danny Healy-Rae, ha denunciat l’acarnissament del departament amb els pagesos de Kerry i de l’oest de Cork que, segons ell, estan aterrits amb tant de control, fet que porta a la depressió i fins i tot a algun suïcidi. Les normes fixades per la UE són força estrictes i a partir d'un 20% de terra no treballada es pot perdre tota la subvenció.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt