Proveïdors d’internet al jutjat per no blocar Pirate Bay

Proveïdors d’internet al jutjat per no blocar Pirate Bay  El símbol de The Pirate Bay / Foto: The Pirate Bay

Quatre empreses discogràfiques (EMI, Sony, Warner Music i Universal) han anat al jutjat per obligar cinc proveïdors d’internet (UPC, Imagine, Vodafone, Digiweb i Hutchinson 3G) a tallar l’accés dels internautes a The Pirate Bay, lloc web de descàrregues gratuïtes que té uns 200.000 usuaris a Irlanda.

El jutge Peter Kelly ha afirmat que les empreses acusades són parts innocents en la disputa i que han mostrat la seva predisposició a posar fi al problema però sense sortir-hi perdent. En un dictamen anterior relacionat amb Eircom, un jutge de l’Alt Tribunal havia fallat que no podia obligar l’empresa a blocar usuaris tot i que, finalment, Eircom ho va fer de manera voluntària.

El que s’ha vist a partir de l’exposició feta per algunes de les empreses acusades, com Vodafone, és que estan a favor de respectar els drets d’autor i estarien d’acord en blocar usuaris sempre i quan ho fessin tots alhora per no restar en desavantatge comercial. El jutge Kelly ha demanat a les parts que reuneixin els seus experts i en cas de no arribar a cap acord el judici es reprendrà a final de gener.

Font: Irish Times

Torna a dalt