El mes de març més fred des que s’enregistren dades

El mes de març més fred des que s’enregistren dades Teulades gelades al centre de Dublin / Foto: Liffey

Març marçot mata la vella i la jove si pot. Segons les dades de Met Éireann, el passat mes de març va ser en molts obserbatoris de la geografia irlandesa el més fred des que hi ha registres que sumat a un dels mesos de gener més grisos de la història fan del primer trimestre del 2013 un període de récords meteorològics.

La sensació de fred es va veure augmentada pel vent de l’est provinent de Sibèria i Escandinàvia. Com a exemple hi ha la temperatura mitjana del mes a l’aeroport de Dublin, que va ser de només 3.1 graus Celsius, el més fred des que va obrir l’observatori fa 71 anys. El récord absolut del que es té constància van ser els 7.6 graus negatius a Markree (Comtat d’Sligo).

Amb tant de fred i tanta neu no es fa estrany que els equips de rescat de muntanya de Dublin i Wicklow ja hagin fet 42 operacions de salvament durant els tres primers mesos de l’any, una xifra extraordinària tenint en compte que en tot l’any passat en van fer 56 i el 2010 només 33. La majoria de sortides han estat al Sally Gap, un pas a les muntanyes de Wicklow que atrau a molts urbanites quan hi ha neu.

També hi hagué grans precipitacions i només en un dia, el 21 de març, a Cork van caure 41.2 litres per metre quadrat, fet que no passava des del 1996.

Font: Irish Independent i RTÉ

URL curta: ves.cat/ercm

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt