Terrible previsió: els propers 10 estius seran humits

Terrible previsió: els propers 10 estius seran humits Nuvolades d'estiu a Merrion Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Males notícies les que arriben del Servei Meteorològic Britànic, el Bristish Met Office que, després que dels darrers set estius sis fossin més humits que la mitjana, amb premi especial per al del 2008, ha arribat a la conclusió que l’oceà Atlàntic és al mig d’un estrany cicle meteorològic que incrementa la probabilitat de pluja durant l’estiu.

La predicció de deu estius humits es basa en l’ocurrència d’aquest cicle, anomenat “oscil·lació multidecenal de l’Atlàntic”, als anys cinquanta i principi dels seixanta del segle passat així com a la dècada dels vuitanta del segle XIX. Segons el professor Stephen Belcher, de la Universitat de Reading (Regne Unit), el canvi climàtic podria haver accelerat el cicle tot i que encara és massa aviat per a arribar a aquesta conclusió.

El cicle meteorològic ve determinat, en part, per la manera en què l’atmòsfera de l’Atlàntic nord intercanvia la calor entre les masses d’aigua calenta i freda; quan el contrast entre les dues masses és en lloc molt específic de l'oceà, pot influenciar el corrent de jet* i determinar-ne la seva direcció, és a dir, quina zona afectarà.

Font: Irish Independent

* Els corrents en jet (en anglès jet stream) són un conjunt de corrents d'aire fixes de gran diàmetre que envolten la Terra en els hemisferis nord i sud i que la recorren a gran velocitat, situats a prop de la tropopausa. Els avions les utilitzen per estalviar combustible i volar més ràpidament (Font: Wikipedia).

URL curta: ves.cat/gSmx

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt