Irlanda entra de manera oficial en situació de sequera

Irlanda entra de manera oficial en situació de sequera Calor intensa als Docklands de Dublin / Foto: Liffey

El fet que no hagi plogut durant els darrers quinze dies implica que Irlanda hagi entrat oficialment en una situació de sequera que continuarà durant els propers dies perquè, segons Met Éireann, en els models meteorològics no hi ha previsió de pluja però sí d'un increment de les temperatures que, aquest cap de setmana, podrien arribar fins als 30 graus en alguns indrets de les Midlands.

Malgrat la felicitat de la gent fent activitats a l'aire lliure i anant a la platja amb la família, la calor en un país que no hi està gaire acostumat té els seus problemes i les autoritats han fet diverses crides a vigilar la gent gran, a protegir-se la pell amb crema solar, a parar atenció en les activitats aquàtiques i a tenir cura dels animals domèstics que podrien patir deshidratació. També es demana de fer un ús racional de l'aigua a fi d'evitar possibles restriccions d'aquí a uns dies i en alguns indrets s'ha prohibit rentar el cotxe o regar el jardí.

En l’aspecte econòmic s’ha notat un increment de venda en els pantalons curts, en crema protectora i en ulleres de sol. Els qui han notat una disminució del negoci han estat les agències de viatge puix que molts dels que s’havien esperat a última hora per anar de vacances a un lloc amb sol han decidit de quedar-se a Irlanda.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hiac

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt