Canvis als assuts del Dodder a fi d'ajudar els salmons

Canvis als assuts del Dodder a fi d'ajudar els salmons Tram final del Dodder a Ringsend, Dublin 4 / Foto: Liffey

El riu Dodder, que neix a les Dublin Mountains i creua el sud de la capital fins a desembocar a l’estuari del Liffey a l’altura de Ringsend (Dublin 4), podria veure com els salmons i les truites pugen riu amunt per reproduir-se gràcies a la modificació dels diversos assuts que hi ha al llarg del seu recorregut i que actualment impedeixen als peixos d’anar gaire lluny.

La millora en la qualitat de l’aigua ha fet que els salmons ja hagin colonitzat el tram final del riu, des del mar fins a Ballsbridge (Dublin 4), que és fins on arriba la marea alta, però els assuts construïts a partir del segle divuit per tal de retenir o desviar l’aigua han fet que des de llavors als cursos mitjà i alt del riu no hi hagi hagut presència d’aquests peixos. Es començarà modificant l'assut de Beaver Row al barri de Donnybrook (Dublin 6), que és el primer, i posteriorment s’anirà pujant riu amunt esglaonadament.

Aquests treballs s'emmarquen dins del pla de defensa del riu Dodder a fi d’evitar els problemes que hi ha hagut en els darrers anys amb alguns episodis de pluja torrencial que han ocasionat molts desperfectes i anirà des de Donnybrook fins a Firhouse (Dublin 24). A la modificació dels assuts s'intentarà no malmetre l’estètica del riu i de moment s’ha pensat en construir passarel·les, rampes de roques i canals laterals.

Font: Irish Times 

URL curta: ves.cat/hjdJ 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt