El gurú de la meteorologia preveu nevades al desembre

El gurú de la meteorologia preveu nevades al desembre Upper Gardiner Street (Dublin 1) al desembre 2010 / Foto: Liffey

Ken Ring, un gurú de la meteorologia de Nova Zelanda que fa previsons a llarg termini utilitzant la lluna, el sol i la marea, ha predit un desembre blanc per a Irlanda tot i que sense arribar a l’extrem del 2010, en què durant dos períodes de 10 dies la neu va mantenir-se als carrers a causa de les temperatures gèlides de fins a 10 graus sota zero.

Tanmateix, Ring no preveu un Nadal blanc perquè les precipitacions de neu cauran durant els primers 12 dies de desembre, tot i que podria començar a final de novembre, i després de Sant Esteve, essent el període intermig sec. També preveu neu durant els primers dies de gener, la tercera setmana de febrer i la primera de març.

Malgrat que alguns meteoròlegs diuen que és impossible de saber amb exactitud quin temps farà més enllà d’una setmana, Ring va encertar l’onada de fred del desembre del 2010 i més recentment les tres setmanes d’estiu mediterrani que va viure Irlanda el passat mes de juliol (ho va preveure al gener). Pel que fa a la tardor, Ring diu que serà suau i que les gelades fortes no arribaran fins al novembre.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/hmF2

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt