2.300 euros d’estalvi per a qui tingui un cotxe elèctric

2.300 euros d’estalvi per a qui tingui un cotxe elèctric ecar recarregant-se a la seu d'ESB a Dublin / Foto: Liffey

El Great Electric Drive, la prova pilot duta a terme durant els darrers 12 mesos per 21 voluntaris que han utilitzat ESB ecars de diverses marques i que en total han recorregut més de 105.000 km, ha conclòs que un automobilista que utilitzi un cotxe elèctric estalvia una mitjana de 2.300 euros anuals i a més, contamina menys, 10 tones de CO2 menys entre tots els cotxes de la prova.

Els cotxes utilitzats han estat el Nissan Leaf, el Renault Kangoo ZE, el Mitsubishi iMiEV i la furgoneta Smith Edison Transit. Pel que fa als conductors, quatre han fet la prova durant els dotze mesos, un durant sis mesos i els setze restants durant 3 mesos cadascun; de mitjana han fet uns 300 km a la setmana. Un dels participants ha assegurat que un cotxe normal li costava 70 euros a la setmana en benzina i en canvi carregar-ne un d'elèctric només 7.

Actualment hi ha uns 1.300 punts de recàrrega, instal·lats en llocs públics i en cases particulars, que cobreixen el 95% de les ciutats, carreteres i autopistes més importants. Tanmateix, aquesta xifra és força més alta que el parc mòbil d'ecars i és que malgrat els incentius econòmics, tant de compra del vehicle com de cost energètic, la gent continua preferint el cotxe de tota la vida.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hmSz

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt