Els Brady tenen un risc més alt de patir malalties del cor

Els Brady tenen un risc més alt de patir malalties del cor El Mater Hospital de Dublin / Foto: Liffey

Una investigació duta a terme per metges del Mater Hospital de Dublin ha arribat a la conclusió que el cognom de les persones és un bon indicador per saber quin és el risc de patir una malaltia determinada. En aquest cas s’ha establert una relació entre el cognom Brady i la bradicàrdia, una malaltia que consisteix a tenir un batec del cor molt lent, és a dir, el contrari de la taquicàrdia.

L’equip d’investigació liderat per John Keaney, del departament de cardiologia del Mater, va consultar la base de dades del centre per saber quants pacients a qui s’havia posat un marcapassos tenien el cognom Brady i es va comparar amb el nombre de persones amb aquest cognom al llistat telefònic de Dublin. Hi havia 597 Brady’s al llistat (on només hi surt el titular de la línia) i 1.012 amb marcapassos; la proporció de Brady’s amb marcapassos va ser d’1.38%, xifra que dobla el 0.68% dels no-Brady.

Aquest és el primer estudi que relaciona cognoms amb malalties però anteriorment se n’han fet altres que relacionaven cognoms amb feines, havent-hi una quantitat important de gent anomenada Cook (cuiner) treballant al sector de la restauració. L’equip del Mater ha demanat a d’altres experts que investiguin més cognoms i ha posat Fatt com a exemple, del que ha suggerit que els seus titulars podrien tenir un risc més alt de patir obesitat.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hO2h

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt