Els meteoròlegs preveuen un hivern amb molt de fred i neu

James Madden, meteoròleg especialitzat en previsions a llarg termini que treballa per a l’empresa Exacta Weather, ha dit que Irlanda i la Gran Bretanya s’haurien de preparar per un altre hivern com els dos anteriors, és a dir, molt freds i amb nevades generalitzades. Va arribar-se a temperatures que no s’havien enregistrat en més de 40 anys.

Les causes principals d’aquest refredament són una alteració dràstica del flux del corrent del Golf (corrent “càlid” que fa que els hiverns a Irlanda siguin molt més suaus del que seria normal per la latitud de l’illa), l’erupció dels volcans islandesos i la poca activitat solar. Aquestes causes afecten sobretot els països del nord, que són els més exposats a qualsevol canvi de temperatura del corrent del Golf.

Tenint en compte que moltes vegades no encerten ni la previsió per al dia següent, el servei meteorològic irlandès es mostra reticent a fer pronòstics a llarg termini i els seus col·legues britànics han considerat que tenen més credibilitat si resten calladets després de predir estius de barbacoa o hiverns suaus i que en realitat fos a l’inrevés.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt