Allau de queixes pel poc temps que dura la llet a l’estiu

Allau de queixes pel poc temps que dura la llet a l’estiu Un got amb llet passada / Foto: Liffey

Molts consumidors s'han queixat que durant l'estiu la llet es fa malbé molt abans de la data de caducitat que apareix al tap, en alguns casos fins a una setmana abans, i això ha generat dubtes sobre la qualitat del producte així com dels controls de qualitat en el seu processament. El ministre d’Agricultura, Simon Coveney, ha volgut tranquil·litzar els consumidors de llet assegurant que el govern fa controls de qualitat i que els centres de producció làctia d'Irlanda són dels millors del món.

Per la seva banda, l'Irish Dairy Council, l'ens públic que regula el sector a Irlanda, ha assegurat que no hi ha cap motiu pel qual la llet pasteuritzada és fa malbé més ràpid a l'estiu i atribueix aquest fenomen al fet que la gent no guarda els envasos correctament. En aquest sentit, l'Autoritat de Seguretat Alimentària (FSAI) ha informat que un dels pitjors llocs per guardar la llet és la porta de la nevera, que sol ser el lloc on tothom la hi deixa, i recomana una temperatura d'entre 0 i 5 graus.

Segons la FSAI, a fi que la llet duri fins com a mínim la data de caducitat l'envàs s'hauria de guardar al calaix inferior de la nevera perquè és allà on es concentra l'aire fred. També recomana d'abaixar la temperatura de la nevera abans d'anar a comprar per tal que en tornar els productes es refredin el més aviat possible i no es trenqui la cadena del fred.

Font: Irish Examiner

URL curta: scur.cat/5XZFEB

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt