Met Éireann i la Met Office batejaran les tempestes

Met Éireann i la Met Office batejaran les tempestes El quarter general de Met Éireann a Glasnevin, Dublin 9 / Foto: Liffey

A semblança del National Hurricane Centre de Miami, que atorga de manera oficial i seguint un ordre alfabètic un nom als huracans que cada temporada desfilen per la zona del Carib, Met Éireann i la Met Office britànica treballen en un projecte comú que té l'objectiu d'assignar un nom a les grans tempestes que arriben de l'Atlàntic. Al continent europeu tampoc hi ha res de semblant a excepció del sistema, no oficial, utilitzat per la Universitat Lliure de Berlin des del 1954.

En principi el “bateig” hauria de començar d'aquí a uns mesos, acabant amb la situació actual en què cap de les dues organitzacions posa noms a les tempestes. Només en alguna ocasió la premsa ha batejat una tempesta basant-se en el santoral o en algun aniversari important, com és el cas de la Darwin del febrer passat coincidint amb l'aniversari de Charles Darwin.

Segons Gerald Flemming, Cap de Predicció a Met Éireann, Irlanda i el Regne Unit comparteixen moltes coses, com notícies meteorològiques que afecten ambdós països, i és per això que treballen plegats en aquest tema. Un dels objectius del sistema de noms és que la gent pugui identificar una tempesta fàcilment i evitar el que passa ara, que quan un meteoròleg diu, per exemple, “la tempesta que ens va afectar el 14 de gener”, la gent no sap de què li parlen.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/maf5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt