Un banc australià inverteix en centrals solars a Irlanda

Un banc australià inverteix en centrals solars a Irlanda Solanera d'escàndol / Foto: Liffey

El Macquarie Bank, un dels bancs d'inversió més importants del món i que té el seu quarter general a Sidney, té la intenció d'invertir 180 milions d'euros a l'empresa Amarenco que fundada per John Mullins, exdirector general de Bord Gáis, vol construir unes 30 centrals solars al sud i sud-est d'Irlanda; entre 18 i 20 al comtat de Cork i la resta a Tipperary, Kilkenny, Waterford i Wexford.

Malgrat el tòpic del mal temps, aquesta zona gaudeix de moltes hores de sol, a diferència de la costa oest o del nord. A més, l'anunci d'Apple d'invertir 850 milions d'euros en la construcció d'un centre de dades a Athenry (Comtat de Galway) en què només s'utilitzarà energia provinent de fonts renovables podria fer el negoci molt interessant i ser un pol d'atracció per a d'altres multinacionals àvides de mostrar una gran consciència ecològica.

De moment Amarenco està gestionant tot el tema burocràtic i s'espera rebre el permís urbanístic a final d'any. Cada central solar requeriria una inversió d'uns 6 milions d'euros i durant la construcció, que duraria unes 14 setmanes, es crearien entre 30 i 40 llocs de treball.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mdUj

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt