Presenten la llista de noms per a les futures tempestes

Presenten la llista de noms per a les futures tempestes La seu de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

A semblança del National Hurricane Centre de Miami, que atorga de manera oficial i seguint un ordre alfabètic un nom als huracans que cada temporada desfilen per la zona del Carib, Met Éireann i els seus homòlegs de la Met Office britànica han presentat la llista de noms que utilitzaran a mesura que les tempestes de gran intensitat vagin formant-se durant aquesta propera tardor i hivern.

De raons per a batejar tempestes n'hi ha diverses: evitar d'anomenar una mateixa cosa de diferents maneres depenent del territori, conscienciar la població del perill que comporten i també perquè és més fàcil de recordar-les amb un nom concret més que no pas dient “la tempesta del gener del 2013”.

Els noms han estat triats mitjançant una campanya a les xarxes socials i els guanyadors, que tenen una inicial seguint l'ordre de l'abecedari, han estat els següents: Abigail, Barney, Clodagh, Desmond, Eva, Frank, Gertrude, Henry, Imogen, Jake, Katie, Lawrence, Mary, Nigel, Orla, Phil, Rhonda, Steve, Tegan, Vernon i Wendy. A l'hora de confeccionar la llista s'ha evitat d'incloure-hi noms que poguessin associar-se a una persona molt concreta com Elizabeth, per a la reina d'Anglaterra, o Enda i Michael per al Taoiseach i el President de la República d'Irlanda, respectivament.

En cas que es tracti de les restes d'un huracà que hagi creuat l'Atlàntic es continuarà aplicant el criteri actual, que consisteix a anomenar-lo com "l'exhuracà X".

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mgbW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt