Demanen protecció per a l’arbre caníbal de King's Inn

Demanen protecció per a l’arbre caníbal de King's Inn L'arbre caníbal de King's Inn / Foto: Liffey

El regidor dels Verds a l'ajuntament de Dublin, Ciarán Cuffe, ha presentat una moció demanant una ordre de protecció arbòria per a un arbre plantat als jardins de la King's Inns, una institució acadèmica per on passen la majoria d'advocats d'Irlanda, i que ja fa temps que mostra una clara tendència entre expansionista i caníbal. De moment ja s'ha menjat mig banc de ferro i sembla que no en té prou.

↓ GALERIA DE FOTOS a sota ↓

L'arbre, un plataner londinenc situat a tocar de Constitution Hill (Dublin 7), té una edat aproximada de 80 anys i a poc a poc s'ha anat eixamplant alegrement fins al punt de fondre's amb un banc que, segurament, fa molts anys li quedava a certa distància. En aquest sentit, l'any 1981 l'artista Robert Ballagh en va publicar una fotografia al llibre “Dublin – una guia inusual” i malgrat que ja hi havia contacte, en 36 anys el plataner ha guanyat molt de terreny.

L'ordre de protecció seria per als dos protagonistes de la història, arbre i banc, tot i que de moment l'ajuntament, un ens gris i gens avesat a aquestes coses, no s'ha mostrat gaire entusiasmat amb la idea adduint que l'entorn de King's Inn ja està prou protegit.

El plataner londinenc és una espècie híbrida que va sorgir al segle XVII i a Dublin va començar a fer-se popular durant el segle XIX gràcies a la seva adaptabilitat a les zones urbanes, atès que aguanta molt bé la contaminació i el sòl compacte, unes qualitats que el fan idoni per a les grans ciutats.

Font: The Irish Times

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt