Llista oficial de tota la brossa que va al cubell verd

Llista oficial de tota la brossa que va al cubell verd Una paperera de brossa reciclable / Foto: Liffey

Qui no ha dubtat mai a l'hora de llençar brossa al cubell verd (residus reciclables) sobre si allò era reciclable o no? De vegades la gent s'equivoca i d'altres ho fa expressament, aprofitant que la majoria d'operadors no cobren per la recollida del cubell verd, o és més barat, a banda que si es posa al verd, no es posa al negre, el de la brossa general, que és més car. De tota manera, alguns operadors inspeccionen els cubells i aquell qui s'equivoqui reiteradament rep una penalització.

Ara però, aquest problema s'hauria d'acabar després que el govern hagi publicat un llistat oficial d'objectes que van al cubell verd i que serà vàlid arreu del territori. Segons Denis Naughten, ministre de Medi Ambient, això suposarà una millora en tots els sentits puix que es reciclarà tot el que sigui reciclable i no s'inclourà brossa no reciclable al cubell verd, un error que genera costos addicionals i ineficiència en el procés de tractament.

A grans trets, tot el que sigui paper (tipus folis o premsa), cartó, plàstic rígid (com els envasos d'aigua o llet) i llaunes, és reciclable; per contra i malgrat la semblança, gots de paper, bosses de plàstic, plàstic tou (com embolcalls) i paper higiènic o tovallons de paper, no ho és. Podeu consultar la llista AQUÍ.

A fi de conscienciar la població sobre la importància de seleccionar correctament el cubell on es llença la brossa, durant l'any vinent tindrà lloc un programa anomenat “Ambaixador del Reciclatge”, que consistirà a organitzar uns 650 tallers en associacions locals, clubs d'esports i llocs de treball amb uns 15.000 participants, que després hauran d'escampar el coneixement adquirit entre familiars, amics i companys de feina.

Font: Newstalk

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt