Guerra tempestuosa entre Irlanda i el Regne Unit

Guerra tempestuosa entre Irlanda i el Regne Unit La seu de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

Per raons històriques evidents, la política sempre ha marcat molt les tenses relacions entre Irlanda i el Regne Unit, però si se surt d'aquest àmbit, sempre hi sol haver un bon clima de cooperació; un dels darrers exemples és la llista conjunta amb noms de tempesta que de fa uns anys acorden Met Éireann i la Met Office britànica a semblança del Centre d'Huracans de Miami, als Estats Units.

Tanmateix, sembla que la tempesta Fionn, que ha passat per Irlanda durant les darreres hores, ha fet aflorar les diferències entre els dos països, si més no amb relació a determinar què es pot considerar una tempesta i què no.

El primer a disparar ha estat el meteoròleg del Channel 4 britànic, Liam Dutton, que ha fet saber a tothom via Twitter que trobava ridícul que Met Éireann hagués anomenat tempesta a aquest darrer front. Segons Dutton, això no era cap tempesta ni res per l'estil perquè no hi havia cap situació de baixes pressions i l'única cosa que ha passat és que les isòbares s'han ajuntat una mica, res més.

El meteoròleg de Channel 4 ha afirmat que és totalment incoherent tenir una llista conjunta de noms perquè Met Éireann i la Met Office utilitzen criteris diferents a l'hora de determinar que és una tempesta. En aquest sentit, Met Éireann es fixa en valors numèrics, com pressió atmosfèrica, precipitació o velocitat del vent i per contra, la Met Office ho avalua segons l'impacte.

Dutton ha recordat a Met Éireann que la llista conjunta anglo-irlandesa s'ha d'utilitzar de manera raonada, no a la babalà, i ha acabat preguntant-se si el següent pas dels meteoròlegs irlandesos serà de posar nom a les gotes d'aigua.

Font: Irish Independent

Torna a dalt